i-D er et britisk magazine som handler om mote, kunst, musikk og ungdomskultur. Det startet i London i 1980-årene, dedikert til street style, og ble fort et av de ledende bladene innen mote og stil. i-D forandrer seg hele tiden og fortsetter å overraske og inspirere. Hundrevis av kjente stjerner har vært på coveret inkludert Madonna, Tilda Swinton, Cara Delevingne, Naomi Cambell, Karl Largerfeld, Kate Moss+++ 

 

Hver gang jeg titter innom siden deres finner jeg meg inspirert av bildene og artiklene. Jeg bare elsk, elsk elsker i-D! Det holder meg oppdatert på nye fjes innen mote og musikk, mimrer tilbake til fortidens stilikoner og inspirerer meg til alt mulig rart. Ja, det var jo nettopp da jeg så igjennom de mange covrene deres at jeg fikk ideen om dette innlegget og deretter ideen om å lage bloggen. Dermed har jeg allerede blitt en del av meningen bak magazinet - det å inspirere noen. Jeg har definitivt blir inspirert.

 

 Så jeg satt altså å så igjennom de mange, ulike forsidene til i-D og de kjente og ukjente fjesene som dukket opp, og jeg fikk ideen om å plassere hvert bilde til en spesiell sang. (mer utdypende - les ABOUT YOUTH) 

 

Musikk har alltid vært en kilde å gå til når jeg føler noe spesielt. Forskjellige sanger betyr forskjellige ting for meg, slik de forskjellige covrene uttrykker forskjellige meninger. Når jeg så coveret av Kate Moss (lenger ned) begynte sangen å spille inni hodet mitt, og før jeg viste ordet av det hadde jeg skrevet et avsnitt om hva sangen egentlig betydde og hva den uttrykker for meg. Jeg fant så andre cover hvor forskjellige sanger dukket opp og til slutt ble det til ett innlegg. Og nå som jeg endelig også har en plattform og dele det på - there you go! Kanskje det kan gi dere tips når dere trenger å bare legge dere ned på sofaen å la tårene trille, eller når man bare vil hoppe i taket av glede.

 

 Hope you enjoy!

 - Superman - by Santigold

 

Kan faktisk ikke sette ord på hvorfor jeg plasserte akkurat denne sangen ved dette bildet annet enn at de bare passet sammen. Med en gang jeg så coveret begynte sangen bare å spille i hodet mitt. Fra det sensuelle, sterke blikket til den perfekte, halvåpne munnen. Stemningen sangen og bildet skaper bare klikker rett og slett. Det er sensuelt. Det er sterkt. Det er en følelse av stolthet. Just. simply. loving. it.

  - Eyes on fire - by Blue Foundation

 

Når man bare føler seg helt ferdig. Man er ikke sur. Man er ikke irritert. Man er bare lei av alt. Lei av ansvaret som følger i daglivet. Lei av regninger som må betales. Lei av de samme folkene man har sett i over ti år. Lei av samtalene man har hatt hundre ganger før. Man orker bare ikke mer. Spill da av Eyes on Fire. Legg deg ned. Lukk øynene. Og glem alt. Absolutt alt. Bare hør på teksten og get lost in the moment.

 - Psycho - by Muse

 

Noen ganger trenger man å la den indre rockeren komme ut. Let`s face it, alle har en bad ass inni seg. Dette bildet av Agyness Deyn utstråler for meg akkurat denne følelsen. Den rufsete, blonde pixien, de svarte klærne og hele ansiktet som sier med blikket "Don`t mess with me b**tch!" Så dra ut hestehalen og rist løs til du har vondt i hodet. Her fungerer egentlig hvilken som helst rockelåt, men for meg er det Psycho av Muse som får meg til å skvise meg inn i den svarte slim jeansen med hull i knærne, hente fram dr martens som står på hylla i kjellen og ta på den svarte skinnjakka. "Rock and roll music, if you like it, if you feel it, you can't help but move to it. That's what happens to me. I can't help it." - Elvis Presley

  - I put a spell on you - by Nina Simone

 

Hva enn du trenger for å føle deg sexy  - om det så er den litt for trange kjolen, det litt dyrere undertøyet, de alt for høye hælene eller den klassiske røde leppestiften - denne sangen vil gjøre det. Trenger du litt romantisk stemning for daten, vær så god! Sett den på, bare... sett den på. 

  - Hurt - by Christina Aguilera 

 

Etter bare ett par sekunder av denne sangen kjenner jeg tårene presse på. Det er den ultimate grinesangen. Her snakker jeg ikke forsiktige krokkodilletårer, men svart mascara over hele trynet og ett par skjeer iskrem i munnen mens man skriker ut teksten i kor med miss Aguilera. Det er fire minutter og tre sekunder hvor verden rundt bare stopper opp og alt man kan gjøre er å bare la følelsene flyte ut. Stemmen, teksten, pianospillingen, melodien... Ingenting mer å si, bare spill den av og føl selv. 

 - #SELFIE - by The Chainsmokers

 

Dette er fest. Dette er fulle tennåringer. Dette er dagens generasjon. Alt og da mener jeg absolutt alt skal deles, hvert minutt av hver dag. Snapchat, instagram, weheartit, twitter... Alle aspekter ved ens liv er eksponert på nett, særlig som ungdom og på fest? Ja, en fest leves nesten gjennom telefonen nå til dags. Alle sitter rundt bordet og oppdaterer instagram eller danser rundt med telefonen i hånda og filmer alt med snapchat eller står på badet og tar "selfies" i speilet. Denne sangen oppsummerer denne opplevelsen i løpet av tre minutter. Hva det og det betyr i en sms, hvor mange likes man bør ha og usikkerheten som følger når man ikke får mange nok, prosessen av å redigere bilder og +++ Jeg sier ikke at dette trenger å være bare negativ, tenk på alle minnene man kan se tilbake på og le av når man går igjennom telefonen dagen derpå. Men for guds skyld, legg nå fra deg iphonen i et par minutter og faktisk delta på festen. Det er lov å ta ett par pauser!

 

 

- Happy - by Pharrell Williams

 

 Og ja jeg ER lei av denne sangen. Men uansett om man kan den ut og inn fordi man har hørt den bokstavelig talt tusen ganger eller om man hører den for første gang (som vil si at man ikke har hatt på noe slags radio fra november 2013 og langt utover starten av 2014) vil den gjøre deg "happy". Den avslappede men raske rytmen, de lyse tonene i Pharrells stemme og teksten som rett og slett limer seg fast på hjernen vil plassere et smil rundt munnen din. Slapp av, la det alt sige inn, smil og dans vettet av deg. "Smile, it's free therapy" - så hvorfor ikke?

 

 

 - The Wire - by HAIM

 

En blanding av en følelse av hangover og "fuck it all". Glem alle leksene du skulle gjort, treningen du allerede er for sent til og sjokoladen du spiste litt for mye av, og bare lev i øyeblikket for noen minutter. Lett å synge med til, men ikke irriterende nok til å feste seg på hjernen. Hele essensen til HAIM ligger i ungdomslivet og problemene som dermed følger med - her det å dumpe gutter. Alle har vært der, kjærlighet er ikke lett... Men la tårene trille en stund, sett på denne sangen og deretter dans dem bort med F**ck you - by Cee Lo Green for å komme helt i "f**en ta resten av verden stemning" og gå videre. Det er lov til å rett og slett drite i alt en gang iblant, trust me man trenger det!

 

 

 

Alle trenger litt Beyonce en gang iblant, punktum

 

 - Tina

( Bilder fra http://covers.i-d.co/ )
  


Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.no
ABOUT THE AUTHOR
Tina, 18 år fra Trondheim. Her kan du lese om mote, foto, musikk og generelt om mine tanker og meninger om store og små ting i livet. Velkommen til min lille verden!


Legg meg til som venn
Arkiv


· Juli 2015Kategorier


· BloggSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits